Grote Steenweg 467, Berchem, België +32 (0) 3 366 34 10
title image

Faq

Read the most frequently asked questions and find the answers you are looking for.
Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen vindt u hier terug. Staat uw vraag er toch niet bij, dan kunt u ons contacteren op: +32 (0)3 366 34 10.

Wat is Remy haar?

Remyhaar kwalitet betekent dat alle haarschubben in dezelfde richting lopen. Hierdoor zal het haar minder knopen en zal het zacht en glad aanvoelen, waardoor het ook eenvoudiger te borstelen is.

Merken die zonder Remy kwaliteit werken, gebruiken zeer sterke producten om de haarschubben te vernietigen. Hierdoor gaat de natuurlijke kleur, glans en structuur van het haar verloren. Hoewel het haar nog glad aan zal voelen, zal het na enkele wasbeurten gaan pluizen en knopen.

sist-rem-1-1sist-rem-2

Hoeveel extensions heb ik nodig?

Dit is geheel afhankelijk van uw eigen type haar en wens. Voor meer volume kunnen vaak reeds 25 tot 50 stuks volstaan. Een verlenging begint in de meeste gevallen vanaf 100 stuks, dit is sterk afhankelijk van uw eigen lengte en de gewenste lengte. Doorgaans moet je een 150 stuks rekenen voor een volledig hoofd.

Welke extensions gebruiken jullie?

Wij verdelen extensions van het merk Seiseta hair extensions.

De beste voorgebonden en op keratine gebaseerde hairextensions, 100% human hair (natuurlijk haar) afkomstig uit India.

Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor het laten plaatsen van extensies?

Als we uitgaan van een verlenging van 150 stuks, dan dient u ongeveer 3,5 uur tijd te voorzien. De plaatsing gebeurt dan door middel van de warmtetang. Met het “Cold Fusion” ultrasone systeem gaat dit veel sneller, ongeveer op de helft van de tijd.

Hoe lang kunnen extensions in mijn haar blijven zitten?

U mag ervan uitgaan dat uw haar ongeveer 1cm per maand groeit. In de meeste gevallen kunnen de extensies 3 tot 5 maanden blijven zitten. Bij de één kan het wat langer blijven zitten dan bij de ander. Eigen haarlengte en structuur zijn hierbij van belang. En uiteraard speelt ook de verzorging een belangrijke rol. Vandaar dat u gebruik kunt maken van een tussentijdse controle.

Kan ik de extensions verven / kleuren?

Het kan wel, maar wij raden het af. Aangezien de extensies reeds behandeld zijn, komt een verfbehandeling het haar niet ten goede. Worden de extensies toch geverfd, is dit op eigen risico. Ontkleuren doen we nooit!

Kan ik mijn extensions gewoon borstelen?

Natuurlijk kan dat. Dit moet juist erg goed en frequent gedaan worden.

Als u kiest voor een verlenging of volume, dan is het aangeraden om een speciaal daarvoor bestemde “extension borstel” aan te schaffen. Door goed te borstelen (door de bindingen) voorkomt u tijdig het klitten van de haren.

Kan ik mijn extensions opnieuw gebruiken?

Het kan wel, maar wij raden dit af. De extensies zullen in dat geval dienen te worden voorzien van een nieuwe keratine binding. Aangezien dit veel tijd kost en zeer arbeidsintensief is, is het goedkoper om nieuwe extensies te plaatsen. Hierbij komt dat het model (coupe) wat voordien geknipt (gekapt) is aan uw gewenste snit, nooit meer volledig op dezelfde plaats teruggebracht kan worden. Er zal altijd lengte verloren gaan om het opnieuw in model te brengen.

Kunnen wel worden herbruikt: “Sticker extensies”, de “Clip- On Free extensies” en de “Flat Ring-On extensies”.

Kan ik zwemmen met extensions?

Zwemmen kan, maar wij raden aan uw haar dan altijd in een vlecht te dragen. Wij adviseren bovendien uw hoofd boven water te houden. Door het zoutgehalte (van de zee) en het chloorgehalte (van zwembaden), kunnen de bindingen van de extensies aangetast worden, waardoor de kans bestaat dat deze gaan afbrokkelen.

Als ik zwanger ben of als ik medicijnen gebruik, kan ik dan wel beginnen met extensions?

Door het wijzigen van uw hormoonspiegel “kan” tijdens de zwangerschap of na de bevalling haaruitval ontstaan. De houdbaarheid van de extensies, kan hierdoor minder worden. Dit doordat de haarworstels verzwakt zijn en in het ergste geval uw haren met wortel en al worden uitgetrokken tijdens het borstelen. (dit door het extra gewicht dat er door de extensies is aangebracht)

Bij medicijngebruik is het van te voren verstandig om de bijsluiters goed door te nemen en te bekijken of uw medicijngebruik invloed heeft op haaruitval. Als dit het geval is, raden wij het plaatsen van extensies af. Vermeld dit zeker ook aan je kapper.

Zijn extensions schadelijk voor mijn haar?

Mits de extensies “professioneel geplaatst” en goed verzorgd worden, brengen de extensies nauwelijks tot geen schade toe aan uw eigen haar.

Tip: Laat ze altijd door professionals plaatsen en verwijderen.

Hoe worden extensies verwijderd?

Wij gebruiken enkel de Liquid Remover van Seiseta hair extensions, welke de keratinebinding poreus maakt, waardoor de extensies loskomen en uit het eigen haar glijden.

Komt de kleur wel overeen met mijn haar?

Uw kapper zal samen met u uw wensen bespreken. Door middel van onze uitgebreide kleurengamma, zullen aan de hand van kleurstalen de kleuren op maat worden uitgezocht.

Heb ik ook garantie?

Bij een eventueel probleem bekijken wij wat de oorzaak heeft kunnen zijn, en lossen dit als nodig op. Voor uitgebreide informatie omtrent onze garantievoorwaarden, klikt u op deze link.