Grote Steenweg 467, Berchem, België +32 (0) 3 366 34 10

Gebruik en onderhoud

Strings & Things  Gebruik en onderhoud

Borstelen en kammen

Borstel het haar voor het wassen goed door, ook goed door de bindingen. Begin bij de punten en werk zo geleidelijk naar de hoofdhuid toe. Gebruik hiervoor de speciale Seiseta hair extensions borstel. Borstel of kam het haar nooit als het nat is.

 

Wassen en verzorging

Het haar mag in de eerste 48 uur na het plaatsen van de haarextensies niet gewassen worden. De keratinebindingen moeten eerst goed uitharden. Was het haar altijd met het hoofd achterover gebogen, dus met de haarlengte mee en niet als een grote bos boven op uw hoofd, dit ter voorkoming van klitvorming. Vóór het plaatsen van de haarextensies dient het haar ALTIJD met de Shampoo One (Pre-Extensions Shampoo) van Silk System te worden gewassen. Voor gegarandeerd mooi haar, wast u het haar elke keer met de Art Super Shampoo van Silk System. Kam vervolgens met uw vingers de Nutry Cream van Silk System goed door. Zorg ervoor dat er na het uitspoelen geen resten achterblijven van shampoo of conditioner. Met een handdoek de haren voorzichtig droogdeppen en niet wrijven. U kunt voor extra verzorging de Serum Fluid van Silk System in de punten kneden. Dit reparerende serum herstelt en beschermt de haarvezel en geeft een bijzonder mooie glans.

 

Drogen en stylen

Als u het haar zonder warmte wilt laten drogen, moet u het haar enkel bij de hoofdhuid en de aanhechting met de haardroger drogen. Indien u het haar in zijn geheel droog blaast, dan altijd eerst bij de hoofdhuid of de aanhechting, daarna de lengte tot aan de punten. Let erop dat u de haardroger niet te dicht tegen het haar, in het bijzonder tegen de aanhechting (bindingen) houdt, omdat de hete lucht van de droger 160 tot 180 graden kan zijn. Wanneer u finishing producten gebruikt, let er dan op dat er een laag percentage alcohol in zit. Alcohol kan de keratinebindingen beschadigen.

 

Slapen en vrije tijd

Voor het slapen gaan het haar in een staart doen of een losse vlecht maken. Dit voorkomt klitten en knopen. Niet met nat haar gaan slapen. Als u regelmatig zwemt of op vakantie gaat, terwijl u haarextensies draagt, adviseren wij u het haar in een staart te doen of een losse vlecht te dragen. Producten die ethanol, fruitzuren of zwavelhoudende stoffen bevatten, mogen niet gebruikt worden. Zij tasten de keratinebindingen aan. Bij zwemmen in een thermaal bad, het haar droog houden, wegens zwavelhoudende stoffen.

 

Permanenten en kleuren

Het chemisch behandelen (permanenten en/of kleuren) van het haar is geheel op eigen aansprakelijkheid en risico.

 

Uitvallen van haarextensies

Door dagelijkse haaruitval is het mogelijk dat er ook haarextensies uitvallen. Dit is heel normaal en het is ook niet nodig dat u zich hier zorgen over maakt. In de eerste maand mag ongeveer 10% van uw haarextensies uitvallen.

LET OP: Stress, zwangerschap en medicijngebruik kunnen het uitvallen van de haarextensies bevorderen. Het plaatsen van haarextensies raden wij dan ook af als één van het bovenstaande bij u van toepassing is. Het dragen van haarextensies is in dat geval op eigen aansprakelijkheid en valt niet onder de garantie.